Minä

perjantai 15. lokakuuta 2010

What is LÖÖÖÖVVVV!!!!?????

   Kun ei minulla nyt mitään järkevää asiaa tässä ole, niin päätin kirjoittaa vähän höpö höpöjä rakkaudesta. Rakkaus on kumma juttu, silloin kun oikeasti rakastaa toista on valmis tekemään mitä vain toisen vuoksi, antamaan anteeksi, lentämään kuuhun, mitä vain. Mihin rakkaus perustuu, onko olemassa ikuista rakkautta, mistä tunnistaa aito rakkaus???


   Ollessani nuori, ja näin vanhempana kohdatessani uudestaan Mikko-miehen, minä ihastuin salaman nopeasti. Vatsassa oli perhosia, kädet hikosivat, punastelin ja ujostelin. Tämä tunne johtuu aivojen tuottamasta dopamiinista.
   En pystynyt keskittymään mihinkään. Kotona juoksin koneelle kuin riivattu, vain katsomaan onko hän jo kirjoittanut päivittäisen viestinsä fb:hen. Kun näimme, en halunnut lähteä, saati odottaa seuraavaa kertaa, tähän on syynä fenyylietylamiini.
   Näin ihastuin, tunne ei ollut yksipuolinen. Pikku hiljaa me rakastuimme. Katsoimme toisiamme rakkauden verhon läpi, emme nähneet toistemme virheitä ollenkaan. Tämä johtuu dopamiinin, noradrenaliinin, fenyylietylamiinin ja oksitoniinin erityksestä. Olimme pilvessä rakastumisesta. Jotta mukava rakastumisen tunne säilyisi, kuten mikä tahansa huume, se tarvitsee isompia ja isompia annoksia pientä coctailsekoitusta.


   Sitten karu totuus paljastuu toiselle, hän ei olekkaan täydellinen. Aletaan huomaamaan toisen virheet ja puutteet. Tässä kohdin kaikki on kiinni kemioista. Kestääkö rakkaus, vaikka toinen ei olekkaan täydellinen?? No kyllä, ainakin tässä kodissa on tähän mennessä riittänyt =) Fyysinen koskettelu lisää oksitoniinin eritystä, intohimon, läheisyyden, halimisen ja pusimisen tarve lisääntyy. Eli muistakaa kosketella toisianne  =)
  Parinvalinta tarkoittaa ongelmienvalintaa, sanoo parisuhde neuvoja Daniel Wilen.  Toista ihmistä kun ei voi muuttaa. Onkohan näin? Jos toinen osoittaa toisenosapuolen ongelma kohdat ja toinen haluaa muuttaa itse ne pois, luulisi tämän  olevan mahdollista, mutta tiedä häntä. Ja nyt voinkin todeta, aivan kuten aiemmin jo sanoin, seksi on suhteen liima. Hyvä suhde myös edellyttää luottamusta ja kunnioittamista. Rakkaus on pieniä tekoja. Tekoja ja työtä ilmatteeksi, ilman, että oletetaan, että saa jotain takaisin, itsensä uhraamista toisen eteen. Halua tehdä toisen vuoksi asioita, joista tietää toisen ilahtuvan, vaikka itse ei ehkä haluaisi tehdä.






      Tahdotko rakastaa tänää
eilistäkin enemmän
Tahdotko olla mukana
myllerryksessä elämän

Osaatko riidellä viisaasti,
lempeästi ja kuunnellen,
Sopia ennen pimeää
nauraen, anteeksiantaen.

Oletko valmis kaikkesi
ja enemmän antamaan
Olethan valmis vastuun
teoistasi kantamaan

Haluatko ottaa vastaan 
elämän suuret ihmeet
Haluathan  yhdessä poimia
pienetkin onnen rippeet

Ethän koskaan anna periksi
vastoinkäymiselle
Olethan ystävä hädässä,
ihminen ihmiselle

Tahdotko, osaatko, jaksatko?
Luulen tietäväni vastauksen
Olet kanssani täällä tänään,
sain sinusta kumppanin ikuisen

Runo: Veera Nieminen





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti